Fakturaköp

När du säljer dina fakturor frigör du snabbt kapital till din verksamhet. Det är en flexibel finansiering där du själv bestämmer hur många fakturor du vill sälja och du slipper dessutom fakturaadministration. Oavsett om du vill sälja en enstaka faktura eller om du kontinuerligt vill sälja fakturor hjälper vi dig att finna de bästa priserna på fakturaköp. Genom att sälja fakturor slipper du vänta på långa kredittider och istället för att agera bank till dina kunder frigör du pengarna omgående.

  • Betalning direkt – slipp vänta i 30 dagar eller längre
  • Möjlighet att slippa kreditrisk
  • Slipper administration och dröjmålsbevakning
  • Förbättrar nyckeltal
  • Kan ta emot större ordrar och tidigarelägga investeringar
  • Kan erbjuda kunder längre betalningstider

 

Få det bästa budet från finansbolagen
Kom igång med fakturaköpRING FÖR FÖRFRÅGAN

Lär dig mer om Fakturaköp

Varför fakturaköp?

"Fokusera på din affär och överlämna kreditbevakningen till en samarbetspartner. Detta passar dig som har behovet att snabbt och enkelt få tillökning av mer rörelsekapital. En vanlig faktura förfaller inom 30 dagar vilket betyder att du som företagare kan få vänta i en månad på pengarna för ett jobb som du utför just nu.

Genom att sälja fakturor löpande via Fakturum får du dina fakturor sålda till bästa möjliga pris. Med hjälp av en överblick väljer du vilket alternativ som är bäst för dig och ditt företag."

Vad händer när jag valt att gå vidare med ett anbud?

"När du har valt att gå vidare med en av våra partners tar de kontakt med dig och hjälper dig hela vägen. Ni tecknar ett avtal om vald tjänst och du förser dem med de underlag som de behöver. Efter det tar det oftast en till två arbetsdagar innan du får betalt."

Med eller utan regress?

"Fakturaköp med regress innebär att du som fakturautställare behåller kreditrisken till dess att fakturan är betald. Vid utebliven betalning kan du bli tvungen att återköpa fakturan.

Fakturaköp utan regress innebär att den samarbetspartner du valt tar hela kreditrisken, och att du slipper fundera mer på om din faktura blir betald eller inte."

Hur hanteras min information?

"Vi delar endast med oss av din information till våra samarbetspartners. För en mer utförlig information om detta se sekretessavtal."

Vad ska jag tänka på för att få mer betalt för mina fakturor?

"När du ger en så utförlig och informativ bild av ditt företag och din kunder som möjligt ökar du chansen att få mer betalt. Genom att lämna korrekt och relevant information ger du våra partners underlag som de kan göra en ordentlig bedömning på, och ökar på så vis dina chanser till en bättre prissättning."

Fördelar med fakturaköp

  • Sälj dina fakturor till högstbjudande köpare
  • Frigör kapital från dina kundfordringar
  • Du slipper administrationen
  • Du slipper vänta på pengarna i 30 dagar eller längre

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.