Vanliga frågor och svar

Fakturum är en oberoende förmedlare inom factoring, fakturaköp och fakturabelåning. Genom endast en förfrågan får du snabbt flera konkurrerande bud från ledande finansbolag som vill ha dig som kund
– Med Fakturum slipper du göra hela jobbet själv!

Varför Fakturum?

Varför ska jag använda Fakturum?

"Genom att använda vår tjänst slipper du kontakta alla finansbolag och banker för att själv jämföra dina olika alternativ. Vi sköter det åt dig och pressar dessutom ned priserna genom att konkurrensutsätta våra partners genom budgivning."

Hur lång tid tar det innan jag får svar?

"Du får normalt sett svar inom två arbetsdagar, men oftast tar det bara några timmar innan du får ditt första bud. Vi meddelar dig per mail och sms när dina bud börjar komma in."

Hur lång tid tar det innan jag får betalt?

"Efter att du har valt att ingå i ett samarbete med en av våra partners får du normalt sett betalt inom en till två arbetsdag."

Är det bindande att starta en budgivning?

"Nej, det är inte bindande att starta en budgivning."

Varför får jag bättre betalt att gå via Fakturum?

"Genom att använda våra tjänster så konkurrensutsätter du våra samarbetspartners."

Hur hanteras min information?

Hur kommer mina kunder att informeras?

"Om dina kunder är aktiebolag kommer de inte att få veta att det har gjorts en upplysning. Dina kunder kommer att få en kopia på upplysningen i de fall där näringsidkaren är en enskild firma, kommanditbolag eller handelsbolag."

Fakturaköp

Vad är fakturaköp?

"Fakturaköp innebär att du säljer dina fakturor till en annan part. Du slipper administration, får betalt omgående och kan fokusera på din kärnverksamhet. Fakturaköp finns med och utan regress. Läs mer om detta i frågan nedan."
Läs mer om fakturaköp.

Vad är med eller utan regress vid fakturaköp?

"Fakturaköp med regress innebär att du som fakturautställare behåller kreditrisken till dess att fakturan är betald. Kan din kund inte betala kan du bli tvungen att återköpa fakturan. Fakturaköp utan regress innebär att den samarbetspartner du valt tar hela kreditrisken, och att du slipper fundera mer på om din faktura blir betald eller inte."

Fakturabelåning

Vad är fakturabelåning?

"Fakturabelåning innebär att du belånar dina fakturor och får betalt omgående."
Läs mer om fakturabelåning.

Vad händer när jag valt att gå vidare med ett anbud?

"När du har valt att gå vidare med en av våra partners tar de kontakt med dig och hjälper dig hela vägen. Ni tecknar ett avtal om vald tjänst och du förser dem med de underlag som de behöver. Efter det tar det oftast en till två arbetsdagar innan du får betalt."

Hur hanteras min information?

"Vi delar endast med oss av din information till våra samarbetspartners. För en mer utförlig information om detta se sekretessavtal."

Vad ska jag tänka på för att få mer betalt för mina fakturor?

"När du ger en så utförlig och informativ bild av ditt företag och din kunder som möjligt ökar du chansen att få mer betalt. Genom att lämna korrekt och relevant information ger du våra partners underlag som de kan göra en ordentlig bedömning på, och ökar på så vis dina chanser till en bättre prissättning."

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.